Google+TwitterFacebook
Het visrestaurant van Leeuwarden

Menukaart

    • Menu's Le Sandre

      Onze menu’s met vooraf een verrassende amuse (vlees of vegetarisch is mogelijk op verzoek). Het is mogelijk om een passend wijnarrangement te bestellen bij de menu's

    • Thema Menu drie-gangen

      27.50

      Wisselend drie gangen menu.

    • Surprise Menu drie-gangen

      17.25

      Een verrassend drie-gangen menu

    • Surprise Menu vier-gangen

      23.00

      Een verrassend vier-gangen menu

    • Surprise Menu vijf-gangen

      28.75

      Een verrassend vijf gangen-menu

    • Voorgerechten

    • Garnalen cocktail

      14.50

      Garnalen van het Wad met avocado, kruidensla en tomaten wodka-mayonaise.

    • Terrine

      7.95

      Terrine van coquille, zalm en kabeljauw met kruidensla en citroen zesters.

    • Oesters

      16,50

      Half dozijn Wadden oesters no.3

    • Carpaccio Tartufo

      9,50

      Dungesneden ossenhaas met een truffelsaus op Giuseppe Cipriani’s wijze.

    • Albacore Tonijn

      12.50

      Een tartaar van Albacore tonijn, soja parels, bosui en krokante quinoa.

    • Binnenkomer, Fryske Antipasta (voor twee personen)

      27.50

      Een plank met gerookte paling, Leeuwarder zilte zeeworst, geitenkaas,
      Fryske zalm, Zeeuwse Oesters en Kalamata olijven.

    • Gerookte Paling

      11.75

      Filet van gerookte paling op brioche brood, mousse van mierikswortel en
      cassismosterd-dressing.

    • Zee salade (vegetarisch)

      9.75

      Salade van venkel, zeekraal, in zeewater ingelegde komkommer,
      diverse soorten zeewier, dooier van olijven en chips van truffel aardappel.

    • Warme voor -tussen- gerechten

    • Bisque

      8.50

      Een krachtige soep van kreeft en garnalen afgemaakt met Calvadosroom.

    • Dashi

      7.50

      Een bouillon van zeewier, bospeen, shiitake en gember met Wadgarnalen.

    • Gerookte Paling

      15.00

      Een half pondje op eikenhout gerookte paling uit eigen rokerij.

    • Surf & Turf

      13.50

      Koud gerookte runder bavette en langzaam gegaarde langoustines
      op een lauw warme salade van bleekselderij en appel.

    • Pijlinktvis

      10.50

      Gegrilde pijlinktvis met witte truffelolie en citroen.

    • Hoofdgerechten

    • Noordzee Sliptong of Zeetong

      dagprijs

      Sliptong of Zeetong a la meuniere gebakken.

    • Biefstuk vs. Bakpaling

      27,50

      Gebakken runder biefstuk in combinatie met gebakken Paling in eigen jus.

    • Kabeljauw

      22,50

      Op de huid gebakken kabeljauw rugstuk, gegrilde paksoi,
      basilicum en schuim van sakebotersaus.

    • Paling op drie manieren

      28,50

      In roomboter gestoofd, gebakken en gerookte paling op één bord.

    • Dry aged vlees (300 gram)

      32.95

      4 weken gerijpt rundvlees met meegebakken ui en eigen jus.

    • Le sandre

      24.50

      Snoekbaarsfilet, gesauteerde venkel beerenburg roomsaus
      en Leeuwarder zilte zeeworst.

    • Dessert

    • Crème brûlée

      7,50

      Vanille crème brûlée, roomijs van grootmoeders appeltaart en ingelegde appeltjes

    • Michel van Tricht & Zoon

      12,50

      Hartig na genieten van de mooiste kaassoorten uit oa. Frankrijk, Ierland, Spanje, Italië,
      Zwitserland, Engeland en België
      Hierbij een bijpassend REX bier                                                                                                    
      Een bier dat door brouwerij Anders in het Limburgse Halen voor ons gebrouwen wordt

    • Cocolade

      10.50

      Warm chocoladetaartje, chocolademousse, banketbakkersroom, chocolade roomijs.

    • Drop & Venkel

      7.50

      Een verrassende combinatie van karnemelk, drop en venkel.

    • Le Sandre proeverij

      12,00

      Een verrassende combinatie van karnemelk, drop en venkel.

       

    • Tarte Tatin

      9.50

      Tarte Tatin van sinaasappel, sinaasappel-sorbetijs en hangop.